EziGolf Tourer

EziGolf Tourer op de Lochemse Golfclub

Wil je eens een keer samen met je flightgenoot cruisen over onze fairways in plaats van te lopen of heb je een kleine blessure waardoor het lopen even niet gaat. Op de Lochemse Golfclub hebben we de beschikking over de EziGolf Tourer.

Gasten kunnen een mail sturen aan caddiemaster@lochemsegolfclub.nl

Leden kunnen eenvoudig reserveren via onze club app. Bij de door jou gereserveerde starttijd kun je onder ‘Voeg verhuur toe’ kiezen voor een EziGolf Tourer voor 9 of 18 holes.

De Tourer mag de baan in wanneer handicaps ook zijn toegestaan.

Klik op onderstaande link voor alle informatie.

Enkele belangrijke gebruiksregels zijn:

• Blijf op de fairway en rijd vooral niet op de teeboxen, voorgreens en greens en andere kwetsbare gebieden.
  • Elke Tourer is geschikt voor één persoon, ga er dus niet met twee personen op rijden. Dit is gevaarlijk en ook niet goed voor de ondergrond.

Broedvogel inventarisatie

Dit jaar zal door de vogelwerkgroep Noordwest Achterhoek een broedvogelinventarisatie worden gedaan. De laatste keer dat dit heeft plaatsgevonden was in 2017. Omstandigheden zoals corona en het vinden van voldoende gekwalificeerde mensen is de oorzaak dat het wat langer heeft geduurd dan de bedoeling was.

Kies de tee die bij je past

Er zijn nog veel golfers die het oude idee hebben dat er verschillende tees bestaan voor mannen en vrouwen. Of dat je als man niet van rood mag afslaan. Dit is een misverstand: iedereen kan van elke tee spelen. En wat dichter bij de hole starten levert vaak meer spelplezier op.

Water op de Lochemse

De afgelopen maanden heeft het water ons letterlijk tot aan de lippen gestaan en deze winter is onze baan ruim 75 dagen dicht geweest vanwege ‘regendagen’. Deze natte periode volgt op een aantal jaren waarin er sprake is geweest van grote droogte en extreem lage grondwaterstanden. Dit alles is geen toeval maar een gevolg van klimaatverandering. De betekenis hiervan en mogelijke gevolgen op lange termijn voor het onderhoud en beheer van onze golfbaan willen we schetsen in dit artikel.