Wedstrijdreglement

 

Hieronder vindt u het Algemene Wedstrijdreglement van de Lochemse Golf & Country Club 'De Graafschap'. Dit wedstrijdreglement is aanvullend aan de welbekende ‘Golfregels'. Het Algemene Wedstrijdreglement geldt voor alle wedstrijden die worden georganiseerd door een commissie van de Lochemse Golf & Country Club 'De Graafschap'.

 

Elke deelnemer aan een wedstrijd die wordt georganiseerd door een commissie van de Lochemse Golf & Country Club 'De Graafschap', wordt geacht bekend te zijn met de inhoud van het Algemene Wedstrijdreglement en dient zich hieraan te houden.

 

Verder kan voor een specifieke wedstrijd de organiserende commissie nog een aanvullend specifiek wedstrijdreglement opstellen. Deze komt dan niet in plaats van het Algemene Wedstrijdreglement zoals hier gepubliceerd: het is een aanvulling.

 

Ten slotte kan de Handicap- & Regelcommissie nog specifieke local rules in werking stellen. Deze gelden dan ook voor de wedstrijden die tijdens de geldigheidsduur van de betreffende local rules worden gespeeld; denk hierbij bv aan het plaatsen van de bal, het ontwijken van bepaalde obstakels, het al dan niet mogen spelen uit GUR, etc.

 

Algemeen Wedstrijdregelement 2022

 

Voor de Matchplay Kampioenschappen is het aanvullende reglement van toepassing. 

 

Wedstrijdreglement Matchplay Kampioenschappen 

 

Voor de Strokeplay Kampioenschappen klik onderstaande link.

 

Wedstrijdreglement Strokeplay Kampioenschappen

 

Jeugd in clubwedstrijden

Elk jeugdlid van 14 jaar en ouder, dat voldoet aan de handicap-eis die voor de wedstrijd geldt, kan deelnemen. Deze regel geldt voor Qualifying wedstrijden en NQ/gezelligheidswedstrijden.

 

Elk jeugdlid jonger dan 14 jaar dient door de (head)pro te worden 'gecertificeerd' voor deelname aan door de wedstrijdcommissie georganiseerde Q en NQ/gezelligheidswedstrijden.  Voor NQ/gezelligheidswedstrijden kan hij/zij zich alleen inschrijven als lid van een "panklare" flight, d.w.z. samen met ten minste één meespelende meerderjarige ouder/begeleider.

 

Voor vragen of suggesties kunt u ons mailen via : wcie@lochemsegolfclub.nl