Inventarisatie broedvogels

Broedvogel inventarisatie

Dit jaar zal door de vogelwerkgroep Noordwest Achterhoek een broedvogelinventarisatie worden gedaan. De laatste keer dat dit heeft plaatsgevonden was in 2017. Omstandigheden zoals corona en het vinden van voldoende gekwalificeerde mensen is de oorzaak dat het wat langer heeft geduurd dan de bedoeling was.

Door deze inventarisatie kan worden vastgesteld hoeveel, en welke soorten en broeden op het terrein van de golfbaan. Hiervoor zijn minimaal 6 teldagen nodig en gaan elke teldag 4 tellers door het hele terrein. De teldag begint een half uur voor zonsopgang en neemt ongeveer 3 uur in beslag. De inventarisatie zal plaats vinden van medio maart tot medio juni, exacte data zijn niet te geven omdat dit afhankelijk is van de weersomstandigheden.

De eerste tellingen hebben inmiddels plaatsgevonden en op vrijdag 24 mei is de vijfde telling van de in totaal 6 tellingen.

Wim Nijenhuis

Meer nieuws

Nieuws

EziGolf Tourer op de Lochemse Golfclub

Wil je eens een keer samen met je flightgenoot cruisen over onze fairways in plaats van te lopen of heb je een kleine blessure waardoor het even niet gaat.

Nieuws

Kies de tee die bij je past

Er zijn nog veel golfers die het oude idee hebben dat er verschillende tees bestaan voor mannen en vrouwen. Of dat je als man niet van rood mag afslaan. Dit is een misverstand: iedereen kan van elke tee spelen. En wat dichter bij de hole starten levert vaak meer spelplezier op.
Nieuws

Water op de Lochemse

De afgelopen maanden heeft het water ons letterlijk tot aan de lippen gestaan en deze winter is onze baan ruim 75 dagen dicht geweest vanwege ‘regendagen’. Deze natte periode volgt op een aantal jaren waarin er sprake is geweest van grote droogte en extreem lage grondwaterstanden. Dit alles is geen toeval maar een gevolg van klimaatverandering. De betekenis hiervan en mogelijke gevolgen op lange termijn voor het onderhoud en beheer van onze golfbaan willen we schetsen in dit artikel.