Van de Commissie TerreinBeheer

22 mei 2020

Ballenlift in de holes

De leden die sinds maandag jl. een rondje golf hebben gelopen, hebben de nieuwste creatie van onze greenkeepers al in het echt gezien. 'De ballenlift',  die op elke vlaggenstok op de greens is gemonteerd. (Zie foto onder.) Wij hebben daarmee nu weer een normale cup waarin de bal echt uitgeholed kan worden.

En met behulp van de ballenlift kan de bal uit de cup getild worden. Let wel: u moet de hendel van de ballenlift i.v.m. de Coronapreventiemaatregelen met uw putter omhoog trekken en niet met de hand!

Het werkt fantastisch! Wat hebben wij toch een ploeg creatieve en handige greenkeepers!

Slordig gedrag in de baan

Maandagochtend jl. kregen wij van de greenkeepers het alarmerende bericht, dat er wel erg slordig omgegaan wordt met enkele normale gedragsregels betreffende het  repareren van pitchmarks op de greens, het terugplaatsen van uitgeslagen plaggen op de fairways en het achterlaten van afval.

Op hole 11 hebben wij elke niet gerepareerde pitchmark met een vlaggetje gemerkt. (zie foto onder).

Ook van niet teruggelegde plaggen hebben wij onderstaand een foto bijgevoegd.

En als laatste laten wij u onderstaand een foto zien van rondslingerend afval.

Dit is niet nieuw, maar in het verleden hadden wij altijd wel een verklaring hiervoor: dat komt door de greenfeespelers, de wedstrijden enz. Dat excuus gaat nu niet meer op! Sinds de heropening zijn het alleen onze eigen leden die gebruik mogen maken van onze baan. Laten wij toch a.u.b. de baan in goede conditie houden, zoals wij die aantroffen na de lange lockdownperiode.

Repareer pitchmarks, leg uitgeslagen plaggen terug en neem uw afval mee! (De T-markers zijn geen afvalbak voor zakdoekjes en plastic zakjes!)