Par 3 wedstrijd Hemelvaartsdag

19 mei 2023

De wedstrijdleiding heeft op Hemelvaartsdag ’s ochtends een alternatieve route door onze baan uitgezet voor de par 3 wedstrijd. Een soort van'cross country light versie' is het geworden. Zo moesten de spelers bijvoorbeeld bij 'hole 2' vanaf de rode tee van 13 naar de green van 15 slaan of bij 'hole 3' vanaf de oranje tee van hole 16 naar de green van 17. Naast sterk kort spel was daarom ook een goede leesvaardigheid noodzakelijk om zonder problemen door de baan te komen.

 

Oranje tee hole 7 naar de green van hole 5         

 

 

Hole 3 witte teebox naar green hole 2

 

Na een korte uitleg en het uitdelen van de scorekaarten gingen 46 kanshebbers vol goede moed de baan in. Het weer was goed, de rough te overzien, ballen daardoor vindbaar. Vele nieuwe doorkijkjes als bonus maakten het golfen bijzonder plezierig. Dat zorgde voor prima scores.

Willeke Schol bleek na het opmaken van de balans met kop en schouders boven de rest van de dames (en ook de heren) uit te steken. Met slechts 3 slagen boven de baan was ze vandaag de beste par 3 speelster. Netto was haar score 37 slagen. Op de tweede plaats eindigde Liesbeth Hissink met 49 slagen. Ook met 49 slagen werd Mariska Kooy derde.

Bij de mannen was Gerard Schouten de winnaar met een netto score van 44 slagen. Jurik Okma werd tweede met 47 slagen en Wim van Kooy met eveneens 47  slagen de nummer 3.

De wedstrijdleiding kijkt met veel plezier terug op deze wedstrijd.

 

Programma wedstrijdcommissie     mei/juni

Maandag 29 mei              De Lochemse Trofee (meetellend voor de Golfer en Golfster van het jaar)

Zaterdag 10 juni               Maandtrofee 1 en maandtrofee 2

Weekend 24/25 juni       Clubkampioenschappen strokeplay

 

 

Lochemse Golfclub

Wedstrijdcommissie