Op de teebox met...... Meilink Borculo

19 februari 2020

Onze club telt zo’n 40 businesspartners. Mede dankzij hun financiële steun bieden wij een golfbaan van topkwaliteit. Welke bedrijven zijn businesspartner? En wie is het sportieve gezicht achter het bedrijf? Maandelijks laten we één van de businesspartners aan het woord. Meilink Borculo staat met twee bedrijvige sportievelingen op de teebox: Jacques Rikken (rechts op de foto) en Lieuwe Kool (links).

 

Meilink Borculo B.V. ontwerpt en ontwikkelt al bijna 150 jaar verpakkingen in vele soorten en maten voor zeer uiteenlopende producten. Denk bijvoorbeeld aan industriële en hightech exportproducten als compressoren, hydraulisch gereedschap, sonische boorapparatuur voor de mijnbouw en designmeubelen. Er werken zo’n 400 medewerkers verdeeld over vijf productievestigingen. Zij coördineren daarnaast als een spin in het web alle logistiek rondom het inpakken, het verzenden en het transport over de hele wereld.

 

Samen zakelijk golfen

Tot begin vorig jaar was Jacques Rikken (74 jaar, handicap 24,1) directeur-eigenaar van Meilink. Sindsdien is hij als commissaris verbonden aan het familiebedrijf dat overging naar zijn zoon en dochter. Golfen doet hij al ruim 30 jaar als lid van de Lochemse. “Vanaf het eerste uur was ik voorzitter van de sponsorcommissie. Toen hield ik me bezig met het werven van bedrijfsdeelnemers en holesponsors. Persoonlijk vind ik de sponsordag in september en de businesscompetitie altijd reuze plezierig en gezellig. En het bedrijfslidmaatschap geeft ons de gelegenheid om met meerdere zakelijke relaties tegelijk te golfen.”

 

IJzersterke combinatie

De informele en ontspannen opzet van de businesscompetitie spreekt ook Lieuwe Kool (54, handicap 19,2) erg aan. “Toen ik namens ons bedrijf het lidmaatschap mede kon invullen, was dat natuurlijk een prettige ‘secundaire’ arbeidsvoorwaarde,” vertelt hij. “Bovendien zijn Jacques en ik al jaren een ijzersterke combinatie van strategie en talent.” Lieuwe is binnen Meilink verantwoordelijk voor business development: nieuwe klanten, nieuwe markten en nieuwe producten. “Het is bijzonder om voor zo’n prachtige verzameling van Nederlandse maakbedrijven te werken. Hun producten gaan de hele wereld over, variërend van heel groot en zwaar tot heel kwetsbaar en kostbaar. Daar zetten wij graag onze expertise voor in!”