Nieuws van de H&R-Commissie (1)

14 maart 2019

De nieuwe regels

De nieuwe golfregels zijn al weer 2,5 maand geleden ingegaan. Het voelde voor veel mensen niet als een schok. En dat is natuulijk ook logisch. De nieuwe regels hebben de basis van het golfspel niet veranderd. Dat is nl. nog steeds: speel de bal zoals hij ligt en de baan zoals u hem aantreft.

En waar zijn die (nieuwe) regels dan voor nodig? Nou, de bovenstaande formulering van de basis is nog niet kompleet, want er hoort nog iets achter nl.: ... als u dat niet kunt doen, dan moet u doen wat eerlijk is. En om dat te kunnen doen, moet u de golfregels kennen.

Dus de regels zijn nodig indien u het spel eerlijk wilt vervolgen als u uw bal niet kunt spelen zoals hij ligt, of de baan niet kunt spelen zoals u hem aantreft. Dus als u de regels niet kent, is het best wel lastig om eerlijk te spelen. Want iedere speler, ja ook u, komt in situaties waarin u de golfregels moet toepassen.

 

Regelboekje en cursussen

Daarom hebben we als H&R geregeld dat u namens het bestuur een golfregelboekje bij uw lidmaatschap heeft ontvangen. En natuurlijk hebben we daarom in de afgelopen weken ook de regelcursussen georganiseerd; om u te helpen de regels en de veranderingen daarin te begrijpen, zodat u die kunt toepassen en eerlijk kunt spelen.

 

De laatste cursus wordt vanavond gegeven om 19.30 uur! Er zijn hiervoor nog plekken beschikbaar, dus schrijf u gerust in of kom langs. De spelers die u zijn voorgegaan zijn erg positief over wat ze hier hebben opgestoken en de manier waarop we de cursus geven.

 

De H&R commissie