Pitchmarks en plaggen

09 juli 2020

Van veel leden en bezoekers horen wij dat onze baan er zeer fraai uitziet, een mooie grasmat in de fairways én op de tees. Scherpe verloopranden tussen de fairways en de gemaaide rough. En gelukkig, door de dagelijkse regenbuien van de laatste tijd, worden de lang kaal gebleven plekken ook weer groen. De greens zijn strak gemaaid, redelijk hard en voldoende snel. Her en der treffen we veldjes met prachtige wilde bloemen aan. Voor iedereen een lust voor het oog.

En dit alles is de prestatie van onze greenkeepers. Die met hun kennis, kunde, hart en ziel de baan voor ons in topconditie houden. Kortom, er is niets om over te klagen zult u zeggen.

Maar toch hebben onze greenkeepers en de leden van de CTB een zorg. Het repareren van pitchmarks op de greens en het terugleggen van plaggen in de baan blijft voor sommige spelers een moeilijke opgave. En dat is zeer jammer, onze baan zou er nog veel mooier uitzien en beter zijn als wij allemaal onze pitchmarks op de green zouden repareren en uitgeslagen plaggen terugleggen en aantrappen. Bedenk ook dat voor de golfronde van een achteropkomende speler deze nalatigheid ernstig spelbederf oplevert. Niemand wil met zijn of haar bal in de divot van een ander liggen.

Kortom, wij verzoeken u: leg plaggen terug zoals we dat met zijn allen geleerd hebben en repareer altijd uw pitchmark. Ziet u dan nog een of twee andere vergeten pitchmarks? Dan neemt u die natuurlijk ook mee, het is de gewoonste zaak van de wereld.

Laten wij met elkaar onze baan nog beter maken, dan zijn wij écht de mooiste baan van Oost-Nederland.

Met sportieve groet,

Jan van der Vliet