Speel vanaf de tee die bij uw lengte van slagen past

09 mei 2022

Sinds tien jaar is het mogelijk om van verschillende kleuren tees qualifying rondes te spelen. De NGF adviseerde altijd een kleur tee op basis van geslacht en handicap.

Meer spelplezier
Onderzoek heeft echter aangetoond dat spelers die van de juiste kleur tee spelen meer spelplezier beleven en meer snelheid in hun spel houden. Wat bedoelen we met de juiste kleur: dat is de kleur die bij uw lengte van slagen past. Het is daarom belangrijk dat we als vereniging onze leden gaan adviseren bij het bepalen van welke kleur tee zij het beste kunnen afslaan.

Voorbeelden

• Beginners, jeugd en sommige senioren beleven meer golfplezier als ze van oranje of rood spelen. Zo kunnen zij de greens gemakkelijker en sneller bereiken.
  • Gevorderde spelers kunnen van tees wisselen om hun course management te trainen.
  • Samen met de familie van dezelfde kleur tee spelen draagt bij aan de gezelligheid en de snelheid van het spel.

Advies
Golfers bepalen aan de hand van de lengte die zij kunnen slaan welke kleur tee het beste bij ze past. Hieronder het advies voor de kleur tee op basis van uw handicap.

Ons advies, probeer het eens een keer vanaf een andere tee! Speelt u bijvoorbeeld altijd vanaf geel, maar heeft u met het verstrijken van de jaren lengte ingeleverd, dan kunnen de rode tees een echte uitkomst en een sportief feestje zijn.

Klik op deze link voor meer info en hier voor een informatieve video.

Gewoon doen, wij wensen u veel speelplezier en dikke scores!

Lochemse Golfclub