Fantastische finaledag NK Matchplay

18 augustus 2019

Vandaag zijn onder grote belangstelling de halve finales en de finales van zowel de dames als de heren, van het NK Matchplay gespeeld. De ochtend begon regenachtig maar desondanks waren de partijen zeer spannend. Helaas verloor Noa van Beek haar partij op hole 18 nipt door een birdie van haar tegenstander, de uiteindelijke kampioene. Ook een van de partijen van de heren werd pas op hole 18 beslist.

In de ochtend was er al een behoorlijk aantal leden aanwezig. Om 13.30 uur startten beide finale partijen en werd het weer een stuk aangenamer. Dit leverde spannende finales op met een groot aantal leden dat de partijen volgde op diverse holes in de baan.

Uiteindelijk werd het Nationaal Kampioenschap Matchplay gewonnen door Anne-Sterre den Dunnen van Houtrak en door Marnick Modder van G.C. St. Leon-Rot.

De president van de NGF, Willem Zelsmann bedankte de Lochemse Golfclub, en haar leden voor de gastvrijheid, de uitmuntende staat van de baan, de strakke organisatie en het grote aantal vrijwilligers en leden dat betrokken was bij dit evenement. Nog nooit waren er op de laatste dag van een NK Matchplay zo veel leden die belangstelling toonden voor de partijen. Tijdens de prijsuitreiking was het terras goed gevuld met leden die in de zon genoten van een hapje en een drankje, verzorgd door Berny en zijn team.

De hole in one prijs beschikbaar gesteld door Grand Café het Meestershuis, een diner voor 10 personen, is er helaas niet uit gegaan. We hebben vernomen dat de sponsor het tijd vindt worden dat de prijs een keer kan worden uitgereikt.

Al met al een fantastisch weekend waar we als Lochemse trots op mogen zijn!