Onderstaande belangrijke documenten van de Handicap- en Regelcommissie kunt u inzien door de link aan te klikken.

 

 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Heeft u specifieke vragen betreffende regels of situaties die zich voordoen in de baan, stuurt u dan een berichtje naar de Handicap- en Regelcommissie door onderstaande knop aan te klikken. U ontvangt z.s.m. een antwoord.

Stel uw regelvraag

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Beste beginnende golfer/golfster,


U krijgt golfles van onze golfprofessionals van Eccles Golf Academy. Of u heeft zich hier onlangs voor aangemeld. Naast het volgen van golflessen, is ook kennis van de golfregels nodig om uiteindelijk te mogen spelen op de 18 holes golfbaan. Daarvoor moet u zijn geslaagd voor het golfregelexamen van de Handicap & Regelcommissie (H&R). 

 

De cursus hiervoor wordt verzorgd door de H&R van onze vereniging. Helaas heeft COVID-19 ervoor gezorgd dat er in de afgelopen maanden geen golfregelcursussen konden worden gegeven.  

 

Inmiddels is de baan weer open en ook de H&R heeft haar golfregelactiviteiten weer opgestart. Er worden in 2020 geen volledige regelcursussen meer gegeven. U kunt wel een demonstratie van de golfregels in de praktijk bijwonen op de oefenbaan. Hierna kunt u 1 tot 2 weken later het golfregelexamen afleggen. 

 

Wij nodigen u van harte uit om een demonstratie bij te wonen en/of het examen af te leggen op één van de onderstaande datums. 

 

Er geldt geen limiet voor het aantal deelnemers voor de demonstratie op de oefenbaan. Aan het examen kunnen echter maximaal 15 personen per keer deelnemen. De oefenbaandemonstratie en het regelexamen zijn aparte activiteiten. Dit betekent dat – indien u aan beide wilt deelnemen – u voor beide apart moet inschrijven. Eén van beide kan dus ook.

Demonstraties oefenbaan

Op zaterdagen
van 10.00-11.30 uur

Examens

Op zaterdagen
van 10.00-11.30 uur

22-8-2020 -> vol

19-9-2020

26-9-2020 -> vol

17-10-2020

24-10-2020

14-11-2020

21-11-2020

 

Wilt u zich aanmelden voor een demonstratie op de oefenbaan en/of voor een examen? Of heeft u een andere (gerelateerde) vraag? Stuur dan een email naar: secretariaat@lochemsegolfclub.nl.
Vermeld in uw email altijd uw naam, telefoonnummer en de gewenste datum(s).

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Helpt u mee de holes in goede staat te houden?

 

 Verschillen Strokepay en Matchplay

 

Hulp bij Golfregels, Matchplay anders dan Strokeplay

 

Plaatselijke Regels 2019

 

Plaatselijke Regels 2019 - verkorte versie

 

Kledingvoorschriften

 

Ready Golf

 

Aanpassing Handicapsysteem NGF