Lid worden?

 

Als je wilt beginnen met golf, dien je lid te worden van een golfclub. De Lochemse Golfclub biedt verschillende vormen van jeugdlidmaatschappen aan. Je leest ze hieronder:

 

Speciaal voor nieuwe jeugdleden t/m 17 jaar is er een proeflidmaatschap:

  • 1 heel jaar proeflid inclusief lessen en trainingen voor € 199,-
  • Inclusief gebruik van onze oefenfaciliteiten zoals de drivingrange, puttinggreen en de par-3 oefenbaan.

 

Contributie 2022

Jeugdlid t/m 17 jaar: € 256,00 (incl. NGF-bijdrage en ballengeld)

Jeugdlid 18 t/m 20 jaar: € 334,00  (incl. NGF-bijdrage en ballengeld)

Jeugdlid 21 t/m 23 jaar: € 344,00  (incl. NGF-bijdrage en ballengeld)

 

Heb je interesse in een (proef)lidmaatschap?

Neem dan contact op met ons secretariaat, zij helpen jou graag verder.


Telefoon: 0573 - 25 43 23 (kies 2)
E-mail: secretariaat@lochemsegolfclub.nl


Uitrusting
Wanneer je wilt gaan beginnen met golfen, hoef je niet meteen naar de winkel te gaan om een dure golfset aan te schaffen. Er zijn verschillende mogelijkheden om op de Lochemse Golfclub een set te huren, maar kopen kan natuurlijk ook. Hieronder lees je waaruit de golfuitrusting (zeg maar: de inhoud van de golftas) bestaat en wat je verder nog meer nodig hebt.

 

Clubs

Een golfset bestaat uit maximaal 14 stokken, of in golftaal ‘clubs’. Deze zijn eenvoudig in te delen in drie verschillende soorten. Je belangrijkste club is de ‘putter’. Deze gebruik je op of vlakbij de green om de korte slagen naar de hole te doen. De bal rolt hierbij alleen over het (korte) gras en vliegt dus niet door de lucht. Als je goed leert putten kun je veel slagen winnen.

 

Verder hebben we de ‘ijzers’. Die gebruik je niet op de green, maar wel op alle andere plekken in de baan. De ijzers zijn genummerd (vaak van 3 tot en met 9) of zij hebben een letter (een P en een S).  Bij alle ijzers is de stand van het slagvlak (in golf noemen we dat de loft) én de lengte van de stelen (in golf noemen we dat shafts) verschillend. Een ijzer 3 heeft een vrij plat slagvlak (weinig loft) en een lange shaft. Daardoor is een ijzer 3 best een moeilijke club. Maar als je de bal goed raakt, gaat die laag en erg ver. Een S heeft een erg schuin slagvlak (veel loft) en een korte shaft. Met die club sla je hoge ballen die niet zo ver vliegen. Je kunt de S ook goed gebruiken om vanuit een 'zandbak' (in golf noemen we dat een bunker) te slaan.

 

Tot slot zijn daar de 'houten'. Die clubs zijn tegenwoordig helemaal niet meer van hout gemaakt, maar vroeger wel (vandaar de naam). De houten hebben lange shafts en een ronde kop. De houten hebben ook nummers. De houten 1 noemen we de driver; die gebruik je vaak bij de afslag (in golf noemen we dat de tee). De driver heeft de langste shaft en het platste slagvlak (weinig loft). Ja: met de driver vliegen de ballen het verst, maar het is ook de club die het lastigste is om onder de knie te krijgen.

 

Lessen

Wanneer je met golfen wilt beginnen, ga je net als bij alle sporten eerst op les. Je krijgt les van een golfleraar (die noemen we professional of pro) en een jeugdcoach. Je gaat leren hoe je moet slaan en je leert ook putten en chippen. Bij het chippen sla je vaak lage ballen, die eerder naar de hole rollen dan dat ze door de lucht vliegen.

 

De pro's van de Lochemse Golfclub geven jeugdleden niet alleen individueel les, maar ook in groepsverband. Dan krijg je samen met leeftijdsgenoten les en leer je spelenderwijs alle onderdelen van het golfspel.

 

Contact

Lijkt golf je een mooie sport? Kom dan gerust eens langs op een zondagochtend. Je kunt twee keer gratis aan een jeugdles meedoen om te kijken of je het leuk vindt. Maar je kunt natuurlijk ook meteen een afspraak maken met onze headpro, Richard Eccles.