Wekelijkse activiteiten

Damesmiddag

 

Het Damescomité organiseert iedere dinsdag één wedstrijd voor de 18-holers en voor de 9-holers aansluitend aan de 18-holers. Aanvangstijdstijd is in de zomerperiode 10.30 uur en na de seizoensafsluiting wordt dit 11.00 uur. Alle dames die tot onze leden behoren, kunnen zich inschrijven via de wedstrijdkalender tot maandag 12.00 uur vóór iedere dinsdag. De kosten zijn € 2,25 per wedstrijd. Deze gelden worden gebruikt voor o.a. prijzen.

Ieder kalenderjaar hebben we speciale wedstrijden met verschillende spelvormen zoals: Amerikaantje, Vossenjacht, Texas scramble en de Vlaggetjeswedstrijd . Speciale wedstrijden worden afgesloten met een lunch , high tea of buffet. Inmiddels hebben we een trouwe aanhang maar uiteraard kunnen nog vele leden zich aanmelden. Nog niet helemaal overtuigd? Bel of mail ons als je zin hebt een keer te ervaren hoe het is om 9 of 18 holes te lopen op een damesdinsdag.

  • De hcp is in principe 54 voor zowel 18-  als 9-holers. De Q-kaarten van de damesdagwedstrijd tellen mee voor de competitie.

 

 

Daamesavond

Van eind maart tot halverwege september organiseert de Daamesavond elke maandag een informele golfavond met start tussen 17.00 en 18.00 uur voor daames met hcp 0-45 . U heeft de keuze om in te schrijven voor 9 of 18 holes en u kunt zelf bepalen of u een Q of NQ  ronde wilt lopen.
Inschrijven kan via de wedstrijdkalender op de website van de Lochemse/Proware elke week tot zondagmiddag 17.00 uur.

Er wordt afgesloten met een drankje en/of een heerlijke dagschotel van Berny.

 

Herenmiddag

De herenmiddagen beginnen (met een enkele uitzondering) om 12.00 uur. De heren starten met een shotgun op de holes 1 tot en met 18. Deze holes zijn bij aanvang van de herenmiddag vrij. Inschrijving kan op de dag zelf tot uiterlijk een half uur voor aanvang van de wedstrijd (iets eerder, een uur tot 45 minuten voor aanvang,  wordt echter op prijs gesteld). Deelname staat open voor alle categorieën .

 

Bijzondere evenementen zoals uitwisselingen met andere clubs, of afwijkende wedstrijden, worden vermeld op het publicatiebord in de gang van het clubhuis. De Q-wedstrijden tellen mee voor het Ringerscore-klassement. Iedere 1e donderdag van de maand is er, na de Herenmiddag, een gezamenlijk diner.

  

 

Heerenavond

Bent u niet te jong en niet te oud en natuurlijk een Heer met handicap, dan is er voor u de Heerenavond. Een uitkomst voor de drukbezette Heer met dito occupatie. In het seizoen en des donderdags om 16.30 uur wordt er shotgun gestart in Heerenflights van twee (met elke week een andere flightgenoot). Geen spelletjes om niks en dus altijd strokeplay en qualifying. Wel vooraf aanmelden via de site (uiterlijk donderdagmiddag 14.00 uur).

Na de wedstrijd een borrel en ondertussen bereidt de organisatie de prijsuitreiking voor. Elke week wordt er, na de prijsuitreiking van diverse categorieën, gezamenlijk gegeten, waarbij Berny ons telkens weer weet te verrassen. Mee-eten is niet verplicht maar wordt wel op prijs gesteld.

 

Elk jaar wordt er weer gestreden om de Balls of Fame Bokaal, beschikbaar gesteld door Le Rève. De Heerenavond kent  geen hiërarchie, wel hebben ze status en standing.

 

 

Rabbitactiviteiten

De afgelopen jaren zijn er drie categorieën Rabbits ontstaan:
* De nieuwe leden met baanpermissie die hun handicap 54 willen verlagen naar hcp 36 en wegwijs 
   worden zowel in de baan als in de vereniging, en vervolgens doorstromen naar andere activiteiten;  
* Dan is er een aantal trouwe Rabbits die tussen hcp 54 en 36 zitten. Ze zijn tevreden over hun niveau en
   komen veelal voor spel, sfeer en gezelligheid;
* Ten slotte zijn er deelnemers met een hcp < 36 die meekomen met hun partner, en/of oud Rabbits, die –
   naast de commissieleden - nieuwelingen begeleiden.

Voor al deze Rabbits worden er activiteiten georganiseerd: wedstrijden en inloopmiddagen.

Het doel van de wedstrijden is om leden vertrouwd te maken met het spelen in de baan (gedrag en tempo) en met het wedstrijdelement (toepassen van regels en invullen van scorekaarten). Er kunnen kaarten worden gelopen om een (lagere) handicap te behalen. Daarnaast zijn deze wedstrijden een ideale manier om andere leden te leren kennen. Tweemaal per jaar wordt de Rabbitactiviteit gecombineerd met de ontvangst van nieuwe leden door het bestuur.

 

De wedstrijden over 9 holes worden tijdens het zomerseizoen wekelijks gehouden op dinsdag. De starttijd is 17.30 uur en deelnemers moeten om 17.00 uur aanwezig en ingeschreven zijn. Er wordt gestart met shotgun. De eerste weken op hole 1 t/m 9.

Vanaf mei starten we de even weken op hole 1 en de oneven weken op hole 10. Tijdens het spelen wordt er een hapje in de baan geserveerd.

De wedstrijden zijn tijdens het zomerseizoen qualifying, dat wil zeggen dat na afloop de scorekaart moet worden ingevoerd. Degene die dan de beste score heeft behaald, ontvangt een prijs.

Veel deelnemers vinden het gezellig om te blijven eten. 

In het winterseizoen zijn de wedstrijden ook wekelijks maar dan op zaterdagmiddag. De inloop is vanaf 13.00 uur en om 13.30 uur wordt gestart vanaf hole 1. De wedstrijden zijn tijdens het winterseizoen non-qualifying.

In het zomerseizoen wordt meestal een uitwisselingswedstrijd georganiseerd met een andere, regionale golfclub. En in september is er een speciale wedstrijd om de Rabbit-trofee met aansluitend een diner. De juiste speeldata staan vermeld op de website onder evenementen.

 

 

Nine & Dine

Vanaf begin mei tot en met begin september organiseren wij iedere dinsdagavond een qualifying wedstrijd over 9 holes voor alle leden van De Lochemse met een golfhandicap van onder de 36. Golfers met een hogere handicap of baanpermissie kunnen op dezelfde avond bij de Rabbitcommissie terecht. Het comité Nine & Dine en de Rabbitcommissie organiseren voor de aangegeven periode een wedstrijd op de eerste of tweede negen holes. De lussen wisselen om de week. Na de wedstrijd kunt u aan tafel met uw flightgenoten. Sportief, leuk en altijd erg gezellig!

Inschrijven kan tot de maandag 18.00 uur. Maandagavond rond 21.00 uur staat de startlijst online. De wedstrijden zijn qualifying.

De slotwedstrijd in september wordt afgesloten met een feestelijke bijeenkomst en de huldiging van de seizoenswinnaars.