Wekelijkse activiteiten

Damesmiddag

De damesmiddag begint op dinsdag om 10.30 uur. Inschrijven doet u thuis via ons wedstrijdprogramma en kan tot de dag ervoor. De dames starten op hole 1. voor 9 of 18 holes. De deelnemers aan de damesmiddag hebben standing. Deelname aan de damesmiddagen staat open voor alle categorieën, tenzij anders vermeld. De Q-wedstrijden tellen mee voor het Ringerscore-klassement.

Herenmiddag

De herenmiddagen beginnen (met een enkele uitzondering) om 12.00 uur. De heren starten met een shotgun op de holes 1 tot en met 18. Deze holes zijn bij aanvang van de herenmiddag vrij. Inschrijving kan op de dag zelf tot uiterlijk een half uur voor aanvang van de wedstrijd (iets eerder, een uur tot 45 minuten voor aanvang,  wordt echter op prijs gesteld). Deelname staat open voor alle categorieën .

Bijzondere evenementen zoals uitwisselingen met andere clubs, of afwijkende wedstrijden, worden vermeld op het publicatiebord in de gang van het clubhuis. De Q-wedstrijden tellen mee voor het Ringerscore-klassement. Iedere 1e donderdag van de maand is er, na de Herenmiddag, een gezamenlijk diner.

Heerenavond

Bent u niet te jong en niet te oud en natuurlijk een Heer met handicap, dan is er voor u de Heerenavond. Een uitkomst voor de drukbezette Heer met dito occupatie. In het seizoen en des donderdags om 16.30 uur wordt er shotgun gestart in Heerenflights van twee (met elke week een andere flightgenoot). Geen spelletjes om niks en dus altijd strokeplay en qualifying. Wel vooraf aanmelden via de site (uiterlijk donderdagmiddag 14.00 uur).

Na de wedstrijd een borrel en ondertussen bereidt de organisatie de prijsuitreiking voor. Elke week wordt er, na de prijsuitreiking van diverse categorieën, gezamenlijk gegeten, waarbij Berny ons telkens weer weet te verrassen. Mee-eten is niet verplicht maar wordt wel op prijs gesteld.

Elk jaar wordt er weer gestreden om de Balls of Fame Bokaal, beschikbaar gesteld door Le Rève. De Heerenavond kent  geen hiërarchie, wel hebben ze status en standing.

Rabbitactiviteiten

De afgelopen jaren zijn er drie categorieën Rabbits ontstaan:
* De nieuwe leden met baanpermissie die hun handicap 54 willen verlagen naar hcp 36 en wegwijs
   worden zowel in de baan als in de vereniging, en vervolgens doorstromen naar andere activiteiten;
* Dan is er een aantal trouwe Rabbits die tussen hcp 54 en 36 zitten. Ze zijn tevreden over hun niveau en
   komen veelal voor spel, sfeer en gezelligheid;
* Ten slotte zijn er deelnemers met een hcp < 36 die meekomen met hun partner, en/of oud Rabbits, die –
   naast de commissieleden - nieuwelingen begeleiden.

Voor al deze Rabbits worden er activiteiten georganiseerd: wedstrijden en inloopmiddagen.

Het doel van de wedstrijden is om leden vertrouwd te maken met het spelen in de baan (gedrag en tempo) en met het wedstrijdelement (toepassen van regels en invullen van scorekaarten). Er kunnen kaarten worden gelopen om een (lagere) handicap te behalen. Daarnaast zijn deze wedstrijden een ideale manier om andere leden te leren kennen. Tweemaal per jaar wordt de Rabbitactiviteit gecombineerd met de ontvangst van nieuwe leden door het bestuur.

De wedstrijden over 9 holes worden tijdens het zomerseizoen wekelijks gehouden op dinsdag. De starttijd is 17.30 uur en deelnemers moeten om 17.00 uur aanwezig en ingeschreven zijn. Er wordt gestart met shotgun. De eerste weken op hole 1 t/m 9.

Vanaf mei starten we de even weken op hole 1 en de oneven weken op hole 10. Tijdens het spelen wordt er een hapje in de baan geserveerd.

De wedstrijden zijn tijdens het zomerseizoen qualifying, dat wil zeggen dat na afloop de scorekaart moet worden ingevoerd. Degene die dan de beste score heeft behaald, ontvangt een prijs.

Veel deelnemers vinden het gezellig om te blijven eten.

In het winterseizoen zijn de wedstrijden ook wekelijks maar dan op zaterdagmiddag. De inloop is vanaf 13.00 uur en om 13.30 uur wordt gestart vanaf hole 1. De wedstrijden zijn tijdens het winterseizoen non-qualifying.

In het zomerseizoen wordt meestal een uitwisselingswedstrijd georganiseerd met een andere, regionale golfclub. En in september is er een speciale wedstrijd om de Rabbit-trofee met aansluitend een diner. De juiste speeldata staan vermeld op de website onder evenementen.

Nine & Dine

Elke zomerdinsdag is er de 'Nine & Dine'-wedstrijd. U speelt een wedstrijd over 9 holes, daarna kunt u aan tafel met uw flightgenoten. Sportief, leuk en altijd zeer gezellig!
U kunt zich inschrijven via de website van De Lochemse. Dit kan op de wedstrijddag zelf tot 12.00 uur. De leden die op deze wijze inschrijven, worden beloond met een shotgunstart tussen 17.00 en 17.15 uur op de eerste drie tot vijf holes. Deze regeling geldt voor maximaal 15 personen.

De overige deelnemers hebben een inloopregeling en starten na aanmelding bij het wedstrijdsecretariaat vanaf 17.15 uur op de eerste tee van de eerste of tweede negen holes.