Let's Scramble

08 augustus 2017

Uit diverse regios's heeft Joost van Löben Sels veel positieve reacties ontvangen betreffende het initiatief om een Mixed Scramble competitie te starten in september 2018. Graag willen wij peilen of er binnen onze vereniging hiervoor belangstelling bestaat.

Onderstaand informatie over deze competitie.

Texas Scramble Mixed Competitie waarbij teamgeest en fun centraal staat.
Dutch Golf samen met Joost van Löben Sels
Golfers met een officiële NGF handicap van 0 – 54.
Poules/Regio’s
Alle wedstrijden vinden in 4 regio’s plaats in poules van 5 (mixed) teams, het ontvangende team speelt niet. Alle poulewinnaars spelen een eindwedstrijd.
Teams/Spelers
Elk (mixed) team bestaat uit 6 spelers, 2 x 3 spelers. Dat hoeven niet elke wedstrijddag dezelfde spelers te zijn en zij hoeven zelfs niet van dezelfde club lid te zijn. De captain van elk team wijst, uiteraard in overleg met een golfbaan, de homecourse aan.
Totaal zijn er 30 spelers per poule per wedstrijddag, waarvan één team van 6 het ontvangende team is (en niet speelt).
Flights
De flights bestaan uit 6 spelers, 2 x 3 spelers per team. Er spelen 4 flights per wedstrijddag.
Wedstrijden
Elk team, van 6 spelers, speelt vier 18-holes wedstrijden. Er wordt gespeeld tegen het hele veld in de poule, dus niet alleen tegen je flightgenoten. Het is géén matchplay wedstrijd en men speelt niet op zijn/haar homecourse.
Spelvorm
18-holes Texas scramble stableford met handicapverrekening. Van elke speler moeten 5 afslagen genomen worden, degene wiens afslag genomen is mag de volgende slag niet slaan. Er zijn dus nog 3 afslagen vrij. Iedereen uit het team mag putten als de bal op de green ligt. De te spelen handicap is de totale Playing handicap van alle 3 spelers opgeteld en gedeeld door 6.
Verplichting:
Aangeklede borrel na de wedstrijd met prijsuitreiking (Longest Drive + Neary).
Wanneer
Op zaterdagen, starten in september 2018 vanaf + 13.00-13.30 uur. Finaledag in november .
Inschrijfgeld
Elk team betaalt € 90,- inschrijfgeld, bij inschrijving te voldoen.
Greenfee € 20,- per persoon per wedstrijddag, vóór 1 augustus 2018 te voldoen.
Opbrengst voor ontvangende club
6 x € 20,- = € 120,- per flight x 4 flights (starttijden) = € 480,-
Prijzen (gesponsord)
Voor elke poulewinnaar.
Neary en Longest Drive per wedstrijddag.
Elke poulewinnaar gaat door naar de finaledag.
Aantal poules
Wie zich het eerst inschrijven kunnen mee doen. Maximaal 80 teams en… vol = vol.
Starten
September 2018

Als het u leuk lijkt om aan deze competitie mee te doen, laat het ons dan z.s.m. weten door te mailen naar info@lochemsegolfclub.nl. Indien er voldoende belangstelling hiervoor blijkt te bestaan, kunnen we gaan bepalen of De Lochemse zich hiervoor inschrijft.