Regelmatige activiteiten

Damesmiddag

De damesmiddag begint op dinsdag om 10.30 uur. Inschrijven doet u thuis via ons wedstrijdprogramma en kan tot de dag ervoor. De dames starten op hole 1. voor 9 of 18 holes. De deelnemers aan de damesmiddag hebben standing. Deelname aan de damesmiddagen staat open voor alle categorieën, tenzij anders vermeld. De Q-wedstrijden tellen mee voor het Ringerscore-klassement.

Herenmiddag

De herenmiddagen beginnen (met een enkele uitzondering) om 12.00 uur. De heren starten met een shotgun op de holes 1 tot en met 18. Deze holes zijn bij aanvang van de herenmiddag vrij. Inschrijving kan op de dag zelf tot uiterlijk een half uur voor aanvang van de wedstrijd (iets eerder, een uur tot 45 minuten voor aanvang,  wordt echter op prijs gesteld). Deelname staat open voor alle categorieën .

Bijzondere evenementen zoals uitwisselingen met andere clubs, of afwijkende wedstrijden, worden vermeld op het publicatiebord in de gang van het clubhuis. De Q-wedstrijden tellen mee voor het Ringerscore-klassement. Iedere 1e donderdag van de maand is er, na de Herenmiddag, een gezamenlijk diner.

Heerenavond

Bent u niet te jong en niet te oud en natuurlijk een Heer met handicap, dan is er voor u de Heerenavond. Een uitkomst voor de drukbezette Heer met dito occupatie. In het seizoen en des donderdags om 16.30 uur wordt er shotgun gestart in Heerenflights van twee (met elke week een andere flightgenoot). Geen spelletjes om niks en dus altijd strokeplay en qualifying. Wel vooraf aanmelden via de site (uiterlijk donderdagmiddag 14.00 uur).

Na de wedstrijd een borrel en ondertussen bereidt de organisatie de prijsuitreiking voor. Elke week wordt er, na de prijsuitreiking van diverse categorieën, gezamenlijk gegeten, waarbij Berny ons telkens weer weet te verrassen. Mee-eten is niet verplicht maar wordt wel op prijs gesteld.

Elk jaar wordt er weer gestreden om de Balls of Fame Bokaal, beschikbaar gesteld door Le Rève. De Heerenavond kent  geen hiërarchie, wel hebben ze status en standing.

Rabbitactiviteiten

De afgelopen jaren zijn er drie categorieën Rabbits ontstaan:
* De nieuwe leden met baanpermissie die hcp 36 gaan halen of wegwijs worden in de baan en de
   vereniging, en dan doorstromen naar andere activiteiten;
* Dan is er een aantal trouwe Rabbits die tussen hcp 54 en 36 zitten. Ze zijn tevreden over hun niveau en
   komen veelal voor spel, sfeer en gezelligheid;
* Tenslotte zijn er deelnemers met een hcp < 36 die meekomen met hun partner, en/of oud Rabbits, die –
   naast de commissieleden - nieuwelingen begeleiden.

Voor al deze Rabbits worden er activiteiten georganiseerd: wedstrijden en inloopochtenden.

Het doel van de wedstrijden is om leden vertrouwd te maken met het spelen in de baan (gedrag en tempo) en met het wedstrijdelement (toepassen van regels en invullen van scorekaarten). Er kunnen kaarten worden gelopen om een (lagere) handicap te behalen. Daarnaast zijn deze wedstrijden een ideale manier om andere leden te leren kennen. Tweemaal per jaar wordt de Rabbitactiviteit gecombineerd met de ontvangst van nieuwe leden door het bestuur.

De wedstrijden over 9 holes worden tijdens het zomerseizoen wekelijks gehouden op woensdag. Er wordt gestart met shotgun op de holes 1 tot en met 5. De starttijd is 17.30 uur en deelnemers moeten om 17.00 uur aanwezig en ingeschreven zijn. Veel deelnemers blijven na afloop eten.

In het winterseizoen zijn de wedstrijden ook wekelijks maar dan op zaterdagmorgen. Er wordt inloop vanaf 10.00 uur van hole 1 gehanteerd, zodat de baan die ochtend verder optimaal benut kan worden.

In het zomerseizoen wordt meestal een uitwisselingswedstrijd georganiseerd met een andere, regionale golfclub. En in september is er een speciale wedstrijd om de Rabbit-trofee en de Van-Berkum-Neary-trofee met aansluitend een diner. De juiste speeldata staan vermeld op de website onder evenementen.

Nine en Dine

Elke zomerdinsdag is er de 'Nine and Dine' wedstrijd. Na het werk speelt u een wedstrijdje over 9 holes, daarna kunt u aan tafel met uw flightgenoten. Sportief, leuk en altijd zeer gezellig! Inlopen en inschrijven doet u van 16.30-18.00 uur. U start tussen 17.00 en 18.30 uur en altijd op volgorde van aanmelding. Komt u écht laat (na zes uur), laat dit dan telefonisch weten aan de dienstdoende wedstrijdleider.

De 'Nine and Dine' begint in de maand mei. De laatste wedstrijd van het seizoen is in september en wordt feestelijk afgesloten met een gezamenlijk buffet. En natuurlijk met de prijsuitreiking van de overall winnaars (top 3 en de ringerscorewinnaar).